Japonsko

Nepokládám se za nijak velkého cestovatele, ale pár míst po světě jsem už navštívil a Japonsko mi z nich učarovalo zatím nejvíc. Cesta trvá zhruba stejně jako do Los Angeles, s tím rozdílem, že se nemusíte obávat toho, co si zase vymyslí na imigrační kontrole jako v případě cest do USA. Z letiště se jede ještě zhruba hodinu do vlastního Tokia, kde se otvírá nový svět.

Většina mužů chodí v oblecích, zatímco ženy preferují šaty či krátké sukýnky, punčochy a kozačky. Zatímco (nejenom) u nás frčí hluboké ženské výstřihy, Japonky odhalují a vystavují svoje nohy. Někdy mě tak napadlo, holka, ty bys nepřešla ve večerních hodinách Václavák živá. A málem bych zapomněl – boty na podpatcích. Většina zdejších žen v nich stále neumí moc chodit. Někdy to vypadá jak balancování na vratkém voru, jiná má zase příliš vyšpulený zadek a mnoho dalších v tom tak nějak roztomile klouže.

Pokud jde o hry, i letošní Tokyo Game Show byla úžasná. Musíte vzít ale na vědomí, že pokud zde přijdete do herního krámu, místo regálů s PC hrami uvidíte především krabičky s DS a PS2. Ale je fakt, že oproti loňsku se velmi velmi pomalinku prosazují konzole takzvané nové generace. Na mysli mám především PS3 a X360, Wii zde má docela slušnou pozici.

Kromě naší výpravy se na letošní show vypravil i slovenský Sector v sestavě Rišo a Junker. Ve svém nadšení nám připomínal nás před rokem při naší první návštěvě. Rišo každý den pořídil zhruba 2000 fotek. Nemáme moc času, ale ukažte nám všechno → vyrazili jsme společně do čtvrti Akihabara, která je zasvěcená elektronice a tedy i počítačovým hrám. Poblíž našeho hotelu byl i nějaký ten chrám, bohužel na společnou návštěvu císařského paláce a jeho část zahrad nezbyl čas.

A samozřejmě jídlo. Já a Michal nejsme zrovna nároční, v podstatě nám stačila ráno a večer miska rýže s masem + polívka v naší oblíbené „automatovce“ (na automatu vyberete jídlo, přes stejný automat zaplatíte, vyjede lístek, sednete si a do půl minuty jíte).

Během dne potom doplňujeme tekutiny díky všudypřítomným automatům převážně se zeleným čajem. Zážitek by nebyl kompletní bez návštěvy skutečné restaurace, to znamená sushi, wasabi, nakrájená hlava chobotnice, nějaké žaludky a další. Za fotku děkuju právě Rišovi, kterému jsme se sice smáli že fotí všechno, ale fotky pak chtěli všichni :).

Na BonusWebu jsme se, kromě hostesek, věnovali mnoha prvním dojmům z her, určitě bych doporučil první dojmy z hraní bojovky Tekken 6 v herně. Samozřejmě plánujeme další články... a speciální japonskou soutěž ;).